torstai 6. toukokuuta 2021

Älä laihduta tänään

 


Tänään vietetään älä laihduta päivää. Personal trainerina haluan tähän teemaan mainita seuraavaa:

Jos laihdutat siitä näkökulmasta, että vihaat itseäsi ja että muut ihmiset eivät hyväksy sinua jos et ole laiha ja treenattu kuten fitnesstyypit instagramissa ja että laihtuminen vaatii supertiukkaa kitudieettiä ja treenaamista, jotka voi lopettaa sitten kun olet pudottanut 20 kg, niin älä laihduta tänään äläkä muinakaan päivinä.

Jos laihdutat siitä näkökulmasta, että se on sinulle mielekäs fyysinen ja älyllinen haaste, joka ei tuo sinulle stressiä ja ahdistusta, niin sitten antaa mennä. Elintavoissaan voi olla hyvinkin tiukka jos se on vapaaehtoista ja itseä inspiroivaa. Esim. fitnesslajeissa dieetataan niin alhaiseen rasvaprosenttiin, ettei se ole keholle enää terveellinen tila. Näistä kilpailijoista ei kannata tavallisen ihmisen ottaa sellaista ajatusta, että sellaisessa kunnossa pitäisi olla ympäri vuoden.

Laihtuminen ei vaadi tiukkaa dieettiä. Kun parantaa ruoan laatua ja liikkuu enemmän itselle mielekkäällä tavalla, niin paino voi pudota vaikka se ei olisi edes ollut tavoitteena. Tärkeää on tehdä muutoksia rennolla otteella eikä itseä ruoskimalla. On parempi keskittyä tekemään pysyviä muutoksia pitkällä tähtäimellä kuin laihduttaa tiukasti lyhyessä ajassa. Kaikki omena- ja vauvanruokadieetit ja tiukat paastot kannattaa unohtaa. Jos tietää jo lähtötilanteessa, että dieettiä ei pysty kovin kauaa noudattamaan, niin turha sellaiseen on ryhtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti