maanantai 30. marraskuuta 2020

Kasvikset raakana vai kuumennettuna?

 

Kannattaako kasvikset syödä raakana vai kuumennettuna? Pitkän tutkimisen jälkeen minulla on tähän selkeä ja mullistava vastaus: sekä että.

Perusteluna on, että kuumenettaessa osa ravintoaineista tuhoutuu, mutta toisaalta kuumennuksen jälkeen osa ravintoaineista imeytyy paremmin. Tämä pätee kasvisten lisäksi myös eläinkunnan tuotteisiin. Kananmunan syömisen raakana ajatellaan olevan kova juttu, mutta itseasiassa keitetystä kananmunasta proteiinia imeytyy huomattavasti enemmän kuin raa'asta.

Höyryttäminen tuhoaa vähemmän ravintoaineita kasviksista kuin keittäminen, mutta keittääkin voi kunhan et keitä kasviksia ihan pehmeäksi muussiksi. Erilaiset keitot ovat kyllä oikein terveellisiä vaikka ainekset kuumennetaankin.

 

Lähteet:

Reijo Laatikainen - Pöytyä pöydässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti