keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Vegaaninen tomaatti-nuudelikeitto



Maistuva ja terveellinen vegaanikeitto. 2 annosta. Valmistusaika 20 min.

7-8 dl vettä
Yksi sipuli
Purkki tomaattimurskaa 400g
250g kukkakaalia tai parsakaalia
60g nuudeleita
2 rkl kuorittuja hampun siemeniä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
Mausteeksi hyppysellinen chiliä, jotain yrttimaustetta ja merisuolaa tai voit halutessasi käyttää nuudelipussin mausteita.

Laita vesi kiehumaan ja lisää kaikki muut ainekset paitsi nuudelit. Anna kiehua hiljalleen noin 5 min. Lisää sitten nuudelit ja anna kiehua vielä toiset 5 minuuttia kevyellä lämmöllä. Voit vaikka sammuttaa levyn. Nuudeleita voit ennen keittämistä murtaa käsin hieman lyhyemmiksi pätkiki. Pellavarouhe toimii kuin suuruste joten jos tuntuu, että keitosta tulee liian paksua, niin lisää vielä vettä. Jos haluat keitosta vielä tuhdimman, niin voit heittää mukaan jotain kasvikermaa. Hampun- ja pellavansiemenet toimivat proteiinin ja rasvan lähteenä. On hyvää!

Ravintosisältö:
Kalorit: 239
Protsku: 14 g
Hiilarit: 21 g
Rasva: 11 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti