keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Herkullinen kaakaosmoothie


Tässäpä jouluksi helppo ja nopea supersmoothie. Tämä superterveellinen kaakaosmoothie antaa makua ja ravinteita päivään. Maca-jauhe ja monet muut superfoodit saattavat sellaisenaan olla pahan makuisia, mutta niistä täytyy tehdä erilaisia sekoituksia. Olen huomannut, että maca ja kaakao sopivat makujen puolesta erinomaisesti yhteen. Maca on ravinnepitoinen energia- ja hormoniboosteri. Raaka kaakao puolestaan on yksi planeettamme antioksidanttipitoisimpia ruoka-aineita ja se sisältää myös runsaasti magnesiumia. Tämä smoothie maistuu varmasti sellaisille, jotka eivät paljoa ole superfoodien makuihin tottuneet. Juoma sisältää hieman sokeria ja jos sitä pelkää, niin osan voi jättää pois, mutta saa ruoka välillä maistua. Tässä on kuitenkin myös kuituja. Ei kun vaan testailemaan ja herkuttelemaan!

4 dl luomu kevytmaitoa pohjaksi (lämmitettynä sekoittuu paremmin)
1 rkl raakaa kaakaojauhetta
1 rkl cashewpähkinöitä
2 tl maca-jauhetta
0,5 tl kaneli
2 tl hunajaa
2 tl kaakaonibsejä (valinnainen)
½ tl vaniljasokeria (valinnainen)
Ripaus cayennepippuria (valinnainen)
Ripaus merisuolaa

Tehosekoittimella kaikki sekaisin. Ripottele valmiin juoman päälle loppusilaukseksi kaakaonibsejä. Valmistusaika 5 min. Kaksi annosta tai isolle miehelle yksi.

Vegaanit tai maitoallergikot voivat käyttää luonnollisesti jotain kasvimaitoa. Maidon tilalla voi myös käyttää vettä ja lisätä mukaan vaikkapa kookosöljyä tuomaan täyteläisyyttä koostumukseen.


Koko smoothien ravintosisältö:
Kalorit: 472
Protsku: 22 g
Hiilarit: 51 g
Rasva: 20 g

1 kommentti:

  1. Hyvää Joulua myös blogin kirjoittajalle! Ja kiitokset kuluneen vuoden aikana saaduista hyvistä käytännön ohjeista sekä moninaisista ajattelunaiheista!!

    VastaaPoista