maanantai 1. lokakuuta 2012

Projekti kasvimaa osa 3

Kolmas ja viimeinen osa kasvimaaprojektista! Kasvimaasta ei tullut aivan niin hieno kuin olin mielessäni kuvitellut ja rikkaruohot valtasivat sen aika ajoin. Syötävää sieltä kuitenkin irtosi. Perunoita tuli aika hyvin ja ne olivat myös hyvän kokoisiakin. Sipulit ja porkkanat jäivät pieniksi. Salaatti, persilja ja ruohosipuli onnistuivat hyvin. Alla muutamia kuvia kasvimaan antimista. Kuvat voi klikata suuremmaksi.


Juuri nostettuja pottuja

Ruohosipulia
Salaattia
 

Pieniä sipuleita
Tällaisen kasvimaan pitäminen on varmasti mukavaa puuhaa jos se onnistuu omalla pihamaalla, mutta itselläni on sen verran mökille matkaa ettei kasvimaata ennätä viikottainkaan hoitaa. En siis varmaankaan tätä projektia toteuta toista kertaa.

Rikkaruohot eivät sinänsä ole paha asia, sillä niitäkin voi syödä. Niinkin yksinkertainen asia kuin voikukka on erittäin terveellistä.

Muista ottaa välillä rennosti!

5 kommenttia:

 1. LUOMUviljelijän sato eka kerraksi on OK ! :)
  Nuo perunat ovat tosi hyvännäköisiä...
  Ensi keväänä vaan urakka uusiksi; rento asenne on jo kohdallaan!
  P.s. Minisipuleita ja babyporkkanoita tuli, vaikka kasvimaa on ollut ihan vieressä.

  VastaaPoista
 2. ai että mite hyvännäkösiä potaatteja! kyllä oman kasvimaan antimista tulloo hyvvee evästä :) itsekin tuossa nautiskelin vielä salaatista ja persiljasta ja tuli kerättyä myös omppuja, vadelmia ja karhunvatukoita :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia mukavista kommenteista :)

  VastaaPoista
 4. muista laittaa porkkanamaahan tarpeeksi hiekkaa, siinä se porkkana viihtyy paremmin. Ja luomuviljelyä ja ravinteita jos haluat käyttää niin olen kuullut että lannoitteeksi toki käy kahvin purut ja leväuute.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyypä pitää neuvot mielessä jos tulee tätä vielä kokeiltua :). Lannoitteita en tuossa käyttänyt minkäänlaisia eikä tainnut porkkanoillakaan hiekkaa olla ollenkaan...

   Poista