maanantai 18. marraskuuta 2013

Ayahuascalla korkeammalle tajunnan tasolle

Ayahuasca eli helpommin ajawaska on Amazonilta kotoisin oleva psykedeellinen juoma, jolla on hyvin olennainen osa historiamme uskonnollisissa rituaaleissa ja ennustuksissa. Graham Hancockin mukaan tämä huume on on ollut yksi merkittävimpiä tekijöitä aikoinaan ihmisen luovuuden ja henkisyyden tehostamisessa. Ajawaskaa käyttämällä ihminen saa yhteyden henkimaailmaan ja voi kokea ilmestyskirjamaisia näkyjä! Näin siis sanotaan.

Tämä on todella mielenkiintoinen juttu, koska kun mietitään mistä kaikki nämä uskonnolliset näyt ja ennustukset tulevat, niin tällaisen huumausjuoman käyttäminen olisi loogista tieteellisestä näkökulmasta ajateltuna. Tätä on käytetty rituaalimenoissa tuhansia vuosia. Käyttäjät ovat nähneet egyptin mytologiasta tuttuja lintu- tai leijonapäisiä ihmisiä ja henget ovat kertoneet profetioita tulevaisuudesta. Ehkä ainakin osa tarinoista on selitettävissä tällä.

Ayahuascaa käytetään eräänlaisena terapialääkkeenä, jonka avulla voi tutkiskella omaa alitajuntaansa. Sillä on pyritty saamaan yhteys henkiin ja saamaan heiltä neuvoja tulevaisuutta varten. Kylän vanhimmat ja viisaimmat ovat juomaa nautittuaan menneet transsimaiseen tilaan ja sitten kertoneet kansalle shamaaniviisauksia. Voimme vain spekuloida ovatko henget mielikuvitusta vai oikeasti olemassa jollain tasolla minne pääsemme juomaa nautittuamme, kun tajunta laajenee tarpeeksi avoimeksi. Henkien takia tätä juomaa on aikoinaan käytetty vain muiden shamaanien ja ihmisten läsnäollessa. Kun yksi shamaani astuu henkien keskelle, on muiden suojeltava ruumista pahojen henkien saapumiselta. Juomaa onkin käytetty rituaalinimenoissa ja seremonioissa eikä se ole mikään bilejuoma. Hancock kertoo eräissä youtube-videoissa testanneensa tätä huumetta ja saaneensa siitä hänen elämäänsä auttaneita henkisiä kokemuksia.

Ajawaskakasvin vaikuttavat aineet ovat harmiini, harmaliini ja DMT. Harmiinia esiintyy jossain määrin kahvissa ja tupakassa. Sillä on mielialaa nostattava vaikutus. Sitä on tutkittu masennuslääkkeenä, mutta sitä ei pidetä tarpeeksi turvallisena sellaiseen käyttöön. DMT muistuttaa rakenteeltaan serotoniinia ja sitä on ihmiskehossa pieniä määriä luonnostaan. Aivojen mystinen käpyrauhanen pystyy tuottamaan tätä DMT:tä, jolla on siis psykedeellisiä vaikutuksia. DMT:n sanotaan olevan vaikuttava asia unien syntymisessä ja on teorioitu, että se olisi syypää moniin ufohavaintoihin. Käpyrauhanen on monesti yhdistetty juuri kaikenlaisiin yliluonnollisiin ja maallista tajuntaa korkeampiin asoihin kuten aivoja käsittelevässä videossani kerroin. Ulkoisesti nautittuna tämä DMT loogisesti johtaa paljon voimakkaampiin hallusinaatioihin kuin sillä määrällä mitä aivot itse tuottavat.

Perustuuko ajawaskan vaikutus pelkästään aivojen kemialliseen toimintaan vai avaako se kenties otsa- ja kruunuchakran vastaanottamaan oikeita henkimaailman viestejä?
Lähteet
http://www.ayahuasca.com/
http://www.youtube.com/watch?v=5lnLcRR35bY
http://www.youtube.com/watch?v=lsUJMVUU-B8
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca
http://en.wikipedia.org/wiki/Dimethyltryptamine
http://www.nationalgeographic.com/adventure/0603/features/peru.html
http://www.singingtotheplants.com/what-is-ayahuasca/

2 kommenttia:

 1. Tässä kirjoituksessa käsitellään kulttuurista ja aikasidonnaista asiaa. Matalan koulutustason aikana luonnonantimia käytettiin lääkeinä, yhteisöllisyyden ylläpidon ja ehkä jopa vallankäytönkin välineinä.
  Nykyinen teollinen nautinto- ja lääkeainetuotanto pohjautuu myös kokeiluun ja hyväksi-havaitsemiseen. Niidenkin avulla pyritään pyritään auttamiseen. Mietittäväksi jää, onko lääkinnällisyys mennyt jo ohi todellisen tarpeen.Toisaalta myös: saako tarvitseva muutakin apua kuin pillerireseptin ja toivotuksen "hyvää päivän jatkoa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Eikö lääkkeitä ja vanhan kansan luontaishoitoja voisi käyttää yhdessä? Joskushan näin on ollut. Ennen aikaan kuulema apteekissa oli lääkkeet ja luontaistuotteet samassa paikassa. Nyt ne on viety erilleen ja pikkuhiljaa palataan taas takaisin siihen entiseen... Muutenkin superfoodit ja vastaavat ovat ikivanhaa tietoa, joka on nostettu uudestaan pinnalle.

   Poista