sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Maitorahka-marjasmoothie


Reseptejä kun toivottiin, niin tässä helppo smoothie mitä voi tehdä vaikka joka päivä. Kaikki reseptini ovat hyvin yksinkertaisia ja jos ruokaa laittaa joka päivä niin mielestäni siihen ei tule käyttää tuntitolkulla aikaa, sillä muuten innostus voi loppua hyvin äkkiä. Smoothie on helppo tapa saada maitorahka, kasvikset tai superfoodit maistumaan hyvältä.

Tämän herkkujuoman voit tehdä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella kulhossa.

Maitorahka (250g)
100g mustikoita tai muita marjoja
1,5 dl valmista vadelmakeittoa (sokeroimatonta)
1 rkl kaurahiutaleita
Loraus sitruunamehua
1 tl oliivi- tai rypsiöljyä

Valmistustaika 5 min! On niin helppoa kuin voi vaan olla.

Jos on laiskalla päällä, niin voi tehdä vieläki helpomman sotkun: Maitorahkaa 250g ja 1 dl vadelma- tahi mustikkasoppaa sekaan. Tämä on yksi perinteisempiä kehonrakentajien ja fitness-ihmisten välipaloja. Ei mitenkään monipuolinen ateria, mutta tämän tekemiseen menee vain minuutti.


2 kommenttia:

  1. Lukija kysyy, onko Sinulla laittaa tietoja marja-aronian sopivuudesta smoothieen. Käyttömäärä (lienee aika vahvanmakuinen tämäkin) ja vitamiinipitoisuudet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä olekaan tuota aroniaa tainnut kertaakaan kokeilla joten en osaa käyttömääristä sanoa enkä ole ihan varma miten se sekoittuu muiden marjojen kanssa, mutta kyllähän sitä voi kokeilla. Siitä löytyy paljon flavonoideja, vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta ei sellaisia määriä joita ei mustikassa tai tyrnissäkin olisi. Raakana tuota ei taideta paljoa käyttää, joissain maissa sitä juodaan mehuna. Jos jollain on kokemusta tästä marjasta niin voi laittaa kommenttia tämän jatkoksi.

      Poista