torstai 25. lokakuuta 2012

Ruokasooda voi parantaa syövän

Iltalehden foorumilla olleen keskustelun mukaan Mikael Junger kertoi parantuneensa syövästä ruokasoodalla ja tämän kuullessani aloin tutkimaan aihetta tarkemmin, koska eihän pelkästään tästä voi tehdä johtopäätöstä. Etsin löytyisikö ruokasoodan eli natriumbikarbonaatin syöpää tuhoavasta vaikutuksesta tieteellisiä tutkimuksia ja oikeastaan yllätyin, että joitakin löytyi. Tämä on silti aika ristiriitainen aihe.
Tiedetään, etteivät syöpäsolut viihdy emäksisissä olosuhteissa. Useimmilla syöpäpotilailla solujen pH-arvo on hyvin hapokas, 4 – 5 välillä. Jos solujen pH on yli 8 alkavat syöpäsolut ja syöpää aiheuttavat mikrobit kuolla.

2009 Arizonan syöpäkeskuksessa tehty tutkimus sanoo, että sisäisesti nautittu natriumbikarbonaatti kohottaa kasvaimen pH:ta ja ehkäisee etäpesäkkeiden syntymistä. Alhainen pH ilmeisesti tehostaa aktiivisen katepsiini B:n vapautumista, jolla voi olla vaikutusta syövän etenemiseen. Katepsiini B on proteiineja pilkkova entsyymi, jolla uskotaan olevan vaikutus kasvaimien muuttumiseen hyvänlaatuisesta pahanlaatuiseksi. Korkea kasvaimen pH siis hidastaa katepsiinin erittymistä ja näin ollen syövän etenemistä. Katepsiini B on luontainen aine eikä aina pahasta. Siitä voi  olla hyötyä Alzheimerin taudin puolustuksessa. Tämä tutkimus on tehty hiirillä.

Tämän tutkimuksen mukaan ruokasooda ei siis paranna syöpää, mutta hidastaa sen kehittymistä. Ruokasoodalla on hyvin emäksisöivä vaikutus elimistöön ja kuten alussa mainitsin, niin syöpäsolut eivät viihdy emäksisissä olosuhteissa. Ruokasooda ei kuitenkaan ole ainut emäksisöivä asia mitä ruokavalioon voi lisätä. Emäksisöivät ruoat voivat olla hyvä hoitomuoto myös monen muun vaivan ehkäisemiseen, jotka johtuvat elimistön liiasta happamuudesta. Esimerkiksi niinkin yleinen vaiva kuin närästys. Ruokasoodan voimakkaasti emäksisöivän vaikutuksen takia en suosittele sen käyttöä joka päivä ja varsinkaan terveille, koska elimistön liika emäksisyys on myöskin haitallista. Kaikki vihreät kasvikset ovat emäksisöiviä. Eli jos syöt paljon kasviksia, niin ruokavaliosi on jo sen puoleen hyvällä mallilla.


Lähteet
Iltalehden keskustelufoorumi
Magneettimedia ruokasooda
Bicarbonate increases tumor pH and inhibits spontaneous metastases. USA 2009
Cathepsin B and its role(s) in cancer progression. USA 2003

6 kommenttia:

 1. Kiintoisaa luettavaa, isä kuoli tuohon 50v sitten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöpään? Ikävä kuulla... Taitaa jokaisessa suvussa olla joku siihen kuollut. Sydänsairaudet toinen. Tärkeitä aiheita.

   Poista
 2. Mutta missään ei mainita mikä voisi olla sopiva annostus ns. perus-huonon länsimaalaisen ruokavalion happamuutta korjaamaan kehossa. Yksi teelusikka per päivä tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan kansan oppi on, että puolikas tai yksi teelusikka lasilliseen vettä päivässä. En suosittele jatkuvaa käyttöä terveelle ihmiselle vaan sairastuessa kuuriluontoisesti. Happammuutta kannattaa korjata ensisijaisesti kasvipainotteisella ruokavaliolla.

   Poista
 3. Kun kuulen ”pH ihme”, ”dr Young”, ”Eric Gammlas” – minulla nousevat ihokarvat pystyyn!
  Viimeisen ansiosta Virossa on kaksi ihmistä kuollut. Yksi nuori Suomessa asunut tytöö, kenestä tehtiin TV-ohjelma (Ingrit Vaher) ja toisesta oli myös ”Pealtnägija” (silminnäkijä) ohjelma, missä tytär kertoi ”vihreän ruoan” käyttämisestä ja mikropist-Gammlasin ”kuivan veren” tutkimisesta ja lääkkeiden (PH IHME – dr Young) opetuksen mukaan. Itse asiassa tämä ”DOKTOR” ei ole ikinä opiskellut missään yliopistossa lääketiedettä!
  Ingrit oli iloinen nuori TV-ohjelmassa, kehui ”INNERLIGHT” ravintoa, mutta ei mennyt kauan, kun oli IV st syövällä solusalpaajahoidossa sairaalassa ja kuoli. Vanhempi herrasmies meni huonon kuntoon ja ei auttanut hoito Meksikolaisessa klinikassa ”Oasis of Hope”. Tytär kertoi ohjelmassa ja näytti ”ravitsemusohjeita” ja laskuja. Kuollut miehen päiväkirjasta ja kuiteista tulee ilmi, että rahaa on mennyt yli 300 000 Viron kruunua.
  Onneksi vähänvarakas ei voi itselle semmoista xxxx tilata.
  Eräs linkki vielä: http://www.arkadiabookshop.fi/cancer-testimony-by-ingrit-vaher-at-arkadia-wednesday-176-at-1800/
  Kirjoitan sen takia, että jos ette ole itse tiedemies tai koulutettu lääkäriksi, ei ole pakko jakaa Internetistä kaikenlaista löytöä kun tutkittua totta.
  Toivon, että minun kommentti jää tänne ja ette poistata sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tätä ja kaikkia muitakin aiheita tulee ehdottomasti lukea kriittisesti ja vertailla tietoa eri lähteistä.

   Poista